به تازگی تیمی از محققان به سرعت باورنکردنی در انتقال اطلاعات به صورت نور از یک منبع فرستند و دریافت آن در گیرنده رسیده اند که تا امروز سابقه نداشته است. سرعت دست یافته در این آزمایشات ۱۱۲۵ گیگا بیت بر ثانیه بوده که به نوبه خود بسیار عالیست. با ما همراه باشید تا بیشتر در این مورد صحبت کنیم.
نتایج این تحقیق که توسط محققین دانشگاه کالج لندن انجام شده است در وبسایت معروف phys.org منتشر شده است و نشان میدهد با استفاده از مجموعه ای از تکنیک های پردازش سیگنال به صورت بهینه میتوان به این صورت رسید. در همین زمینه دکتر روبرت ماهر، مدیر این تیم تحقیقاتی در ضمیمه مقاله میگویند:
“برای مقایسه میتوانیم بگوییم که روش جدید تا ۵۰ هزار برابر سریعتر از متوسط سرعت اینترنت بیسیم و باند بلند در بریتانیا است که در حدود ۲۴ مگابیت بر ثانیه است. به عنوان مثال با استفاده از روش ما، کاربر میتواند کل فیلم Game of Thronesبه صورت HD را در کمتر از یک ثانیه دانلود کنند.”
حالا بیایید کمی در مورد جزئیات این روش صحبت کنیم. راهکار جدید از ۱۵ کانال ارتباطی برای انتقال اطلاعات استفاده میکند که هر کدام از آنها یک سیگنال نوری را با طول موج متفاوتی از دیگران انتقال میدهد. همچنین هر کدام از این کانال ها به صورت جداگانه از دیگران اطلاعات را بر روی موج حامل، مدوله کرده و در نهایت همه ی کانال ها با هم ترکیب شده و تشکیل یک سیگنال واحد را میدهند. در قسمت انتهایی خط هم یک گیرنده با پهنای باند بسیار بسیار زیاد همه ی اطلاعات را جمع آوری کرده و در غالب یک سیگنال در اختیار کاربر قرار خواهد داد.
اما در مورد آزمایشات این گروه یک نکته مهم را نباید فراموش کنیم و آن هم این است که برای جمع آوری اطلاعات و نتایج اولیه، گروه اقدام به اتصال مستقیم فرستنده به گیرنده کرده است. به همین دلیل در مرحله ی بعد آنها باید از یک ارتباط نوری برای رساندن اطلاعات از فرستنده به گیرنده استفاده کنند تا راه برای بستر ها و توسعه دادن بیشتر ایده فراهم شود. در این حالت چالش هایی مانند نویزها و اغتشاشاتی که توسط منابع مختلف بر سیگنال نوری وارد میشود هم باید در آزمایشات و طراحی ها لحاظ شوند تا بتوان به راه حلی عملی رسید.
به هر حال روش پیش رو یکی از بهترین ایده هایی است که تا به امروز برای انتقال اطلاعات به صورت سریال ابداع شده است. اینکه محققان تکنیک های جدید مدولاسیون و همچنین کانال بندی کردن اطلاعات را جهت پیاده سازی ارتباط درنظر بگیرند چالشی است که به نظر به عنوان تنها راه باقیمانده برای افزایش سرعت ارتباط میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. امیدواریم روزی به این نقطه برسیم که چنین سرعت هایی تنها در فیلمهای علمی تخیلی در دسترس نبوده و بتوانیم از آنها در دنیای واقعی نیز به راحتی استفاده کنیم.